duminică, 6 martie 2016

Un an hai-hui pe munte!

Nu am planificat inainte, doar acum vreo saptamana mi-a venit ideea.
Acum mai mult timp am vazut filmul "The Big Year" (uitasem si cum se numeste, doar ideea imi ramasese, dar am cautat putin pe Google), in care 3 barbati pasionati de pasari rare au pornit intr-o aventura timp de un an: cine adauga la lista lui de pasari vazute, cele mai multe pasari rare. Mi-a placut ideea aceasta: dedicarea unui an din viata pentru o pasiune anume. De aici mai apoi m-a dus imaginatia la ceva ce as vrea sa fac eu: un an hai-hui impreuna cu Julien.
Asa ca inainte de a-mi trece prin minte ideea de saptamana trecuta, imi doream deja demult un an hai-hui asa, prin lumea larga, candva.
Dar pentru anumite lucruri trebuie sa asteptam ... si sunt multe sanse sa devina realitate daca va mai fi timp pentru ele. In schimb sunt si lucruri care se pot implini incepand de acum: anul nostru hai-hui pe munte.
Traim intr-o tara asa de frumoasa, astfel incat o perioada de un an bogata in ture pe munte, mai aproape sau mai departe de casa, in 2, 4 sau mai multi drumeti, nu e un lucru greu de facut, nu e o tinta nerealista.
Nu am facut un traseu pentru tot anul, e asa de bine sa iei totul cum vine pe parcurs!
Acum astept doar inceputul, prima tura, visez macar la 2 pe luna ( dar asta depinde din pacate si de cum va fi Julien acasa, el mai pleaca uneori pentru mai multe saptamani).
Ce asteptari am? Sa-mi umplu plamanii de aer curat; sa-mi clatesc privirea (ce minunat e sa vezi!!!) cu forme maiestuase de munti, cu multe culori; sa fac foarte multe fotografii reusite, sa pot surprinde asa cum vad; sa prind un inima prezenta lui Dumnezeu in locurile acelea care vorbesc despre El; sa combin turele mai greoaie cu unele mai usoare in care sa antrenam si copiii.
Am in minte un zmeu, de fapt imaginea lui Julien de anul trecut la varful La Om inaltand un zmeu (fotografia de la inceput) si versurile unui cantec frumos din Mary Poppins, cu care vreau sa inchei:
" Let's go fly a kite
Up to the heighest height
Let's go fly a kite and send it soaring
Up through the atmosphere
Up where the air is clear,
Let's go fly a kite!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu