luni, 2 aprilie 2018

Castele și flori albastre - Belgia. Călătorie în imaginiEste mult timp de când vreau să aștern aceste cuvinte și aceste fotografii despre Belgia aici. Călătoria în Belgia am făcut-o acum aproape un an, și pentru că este perioada aceasta a florilor, timpul în care am văzut locuri foarte frumoase acolo, am zis să las deoparte alte idei ce le am în minte și să o finalizez pe aceasta.
De fapt am tot ezitat să scriu pentru că, deși a fost foarte frumos tot ce am descoperit acolo, pentru mine a lipsit ceva esențial, adică soțul meu drag, Julian, fără de care bucuria nu a putut fi întreagă. El nu a putut sta tot timpul cu noi acolo, așa că mare parte din timp l-am petrecut cu copiii și cu rudele la care am mers acolo, fratele soțului meu și soția lui împreună cu copiii lor. Ei ne-au arătat împrejurimile Bruxelles-ului și am pornit parcă pe un drum al castelelor pe care le-am descoperit datorită lor.
Un singur obiectiv aveam pe listă: Bruges. Am descoperit însă locuri de care habar n-aveam, parcă fix pentru mine. Ești o persoană ușor sau mai mult romantică, atrasă de natură? Atunci vei găsi că Belgia este mai mult decât Bruxelles. Și mai bun. Și chiar ceva în plus față de Bruges, adică o completare - care mie mi s-a părut fantastic, deși mai mult l-am văzut decât l-am vizitat.
În imaginile următoare voi arăta ceea ce am descoperit eu.
Enjoy it!
Halle Boshttps://www.hallerbos.be/, este o pădure cu zambile sălbatice, albastre, pădurea albastră i-am spus noi, și se găsește pe drumul dintre Bruxelles către Mons (E19), ieșirea 21 Halle. Pe site-ul lor sunt detalii complete și utile, perioada în care pădurea este albastră este cumva aprilie - prima jumătate a lui mai.


Huizingenhttps://www.vlaamsbrabant.be/fr/visiter/domaine-provincial-huizingen/index.jsp, este un loc de joacă imens pentru copii, un loc unde poți petrece un timp foarte plăcut în familie. Se plătește intrarea în parc, 2,5 sau 3 euro pentru adult, ai nevoie de un act de identitate. Parcul este pe domeniul unui vechi castel, are locuri de joac cu nisip, topogane, leagăne, tot felul de minunății pentru copii, piscină în aer liber deschisă vara, pădure, mini grădină zoologică. Te poți plimba o zi întreagă acolo, te poți relaxa, poți face picnic.


Groenenberg, este un castel mai mic pe un domeniu de vis, unde te poți plimba liber, nu este taxă de intrare, castelul nu se vizitează dar poți sta chiar ore în jurul lui fără să te plictisești și fără să fie prea multă lume în jurul tău. Este peste drum de Gaasbek, un castel ceva mai mare.


Gaasbekhttps://www.kasteelvangaasbeek.be/en, este pe un domeniu împădurit de asemenea, pe centura flamandă a Bruxellului, alături de Groenenberg, este muzeu și se vizitează contra cost, era închis când am ajuns noi, însă ne-am bucurat de împrejurimi, de curtea castelului, de pădurea cu leurdă inflorită de lângă el, de priveliște.
Bruges, în final Bruges, pentru că le-am pus în ordinea în care le-am văzut, un oraș vechi, medieval, foarte bine conservat,  foarte aglomerat duminica, doar la Istanbul am mai văzut atât de aglomerat, merită descoperit. Eu l-am gustat doar plimbându-mă pe străduțele lui și făcând zeci de poze și mai puțin explorând fiecare obiectiv.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu