joi, 19 iulie 2018

Vacanța în Mallorca: căutătorii de plaje. Am găsit și mai avem de căutat, data viitoare!După ce am început, pentru o zi întreagă să ne bucurăm de soare, apă, vederi relaxante, pe Platja de Palma (despre care am scris aici, plajă unde am petrecut și ultima zi întreagă în Mallorca), și după excursia de o zi cu tren, tramvai și vaporaș până în Sa Calobra (despre care am scris aici, unde era și o mică plajă cu pietriș, impropriu spus chiar plajă), au urmat două zile la rând în care am mers din plajă în plajă, în patru locuri frumoase.
Julian a rămas cu ideea că l-am cam alergat pe-acolo, de aceea pentru următoarea vizită în Mallorca, sperăm că anul următor, am convenit că programul va fi puțin adaptat plăcerilor lui și ale copiilor: o  zi plajă, una plimbare, și tot așa (bine, plajă însemnând oriunde pe insulă, deci cred că va intra tot la noi descoperiri :) )

În cele două zile de care spuneam, am mers cu drăguțul Fiat 500 XL (de 7 locuri) despre care spuneam în primul articol despre Mallorca că l-am avut închiriat pentru 3 zile.

Es Trenc 
Prima plajă: Es Trenc. Aglomerată, abia am găsit loc undeva într-o margine, o plajă mai sălbatică (deși populată la maxim, nu știu cum vine asta :) ), dar ideea de mai sălbatică cred că mi-a venit pentru că nu aveai taverne pe lângă ea, sau ceva de genul. Erau unii cu o roabă, comercializau fructe și băuturi reci, cam atât. Apa era curată, clară, dar pe margine, pe nisip se strânseseră ceva mormane de alge. Și până la urmă chiar era prea multă lume. Cred că am stat maxim 2 ore acolo și am plecat. Plaja aceasta a rămas pe locul 4 din cele 4.

Es Trenc

Es Trenc

Es Trenc

Cala Romantica
Următorul loc ne-a plăcut mai mult, ba chiar foarte mult, ocupă locul 2 în topul celor 4 plaje.  Cala Romantica se numește, și am ajuns după-amiaza, când soarele devenea deja mai dulce și lăsa aura aceea visătoare și romantică imaginilor din jur. Deja erau mai puțini oameni, dar poate și pentru că era ora mai înaintată, plaja era amenajată, mai mică, parcă mai intimă, străjuită de stânci de o parte și de alta. Ne-am distrat bine aici, joc cu mingea, poze, apă, am mâncat ceva fructe, dar cum s-a dus soarele după una din stânci (nu se vedea apusul de acolo) am zis hai să mergem și noi să vedem cum se vede și la plaja de lângă ( trecusem pe lângă o altă plajă în drum spre Cala Romantica și nefiind departe am zis să dăm o fugă și acolo.

Case străjuind Cala Romantica

Cala Romantica

Cala Romantica

Cala Romantica

Cala Romantica

Cala Varques
Zis și făcut, iar a 3-a plajă văzută în ziua aceea, și a 3-a și în topul meu, a fost  Cala Varques.
Este o plajă mai stâncoasă, dar cu o vedere foarte frumoasă, deși am cam bâjbâit-o cumva, soarele apusese și întunericul se lăsa treptat. Până la plajă am făcut o mică drumeție (poate 10 minute de unde am lăsat mașina), trecând printr-o poartă ce părea închisă dar pe unde, printr-o crăpătură trecea lumea care se întorcea de la plajă, păream a fi într-o plantație, nu-mi mai amintesc ce fel de copaci sau pomi erau, dar într-un final, după tufe și crengi ne-a apărut în față marea, care deja începuse să se audă, pe care deja o bănuiam. Ne-am întors la mașină odată cu luna....

Cala Varques

Cala Varques

Cala Mesquida
Ziua următoare am mers la cea de-a 4-a plajă, dar cea care ne-a plăcut cel mai mult, deci a rămas pe primul loc: Cala Mesquida. Plaja aceasta este mai mare, frumos amenajată, străjuită și ea de stânci, dar cu o deschidere largă, cu nisip alb și apă de un albastru viu (a se vedea în poze, poate nu avem aceeași noțiune de albastru viu, așa mi-a venit acum în minte să-i spun), și are în jurul ei dune de nisip, poți face și o drumeție pe drumul printre dune, făcut ca un podeț din scânduri. Spre final am mâncat la restaurantul de pe plajă. Aici, la Cala Mesquida, după aproximativ o jumătate de oră, dacă nu mai mult, Julian și-a dat seama că nu are telefonul cu el deși îl luase din mașină. s-a întors până în parcare, și a găsit telefonul acolo unde îl lăsase din neatenție: pe capota mașinii.

Cala Mesquida

Cala Mesquida

Cala Mesquida

Cala Mesquida

Și copiilor le-a plăcut

Cala Mesquida

Când mai mergem în Mallorca?? - aud des această întrebare de la băieții mei.

Cala Mesquida

Dunele de la Mesquida

Cala Mesquida

Cala Mesquida


Cala Mesquida

Mesquida, dunele, și un copil, al meu!


Pe niciuna din aceste plaje nu am plătit ca să stăm, și pe nimeni nu a deranjat că stăteam cu prosopul în fața umbreluțelor, cum de altfel multă lume o făcea. În plus, nu am auzit altă muzică decât muzica valurilor și a vântului, deci pot spune că într-adevăr au fost zile de relaxare, exceptând faptul că am fost noi mereu în căutare de alte locuri, să vedem cât mai mult.

După Cala Mesquida am mers în două puncte de belvedere: Mirador Es Colomer și în final Cap Formentor, unde ajungând la far m-am bucurat doar să-l văd, bateria aparatului meu era deja moartă, după multe poze pe plaja de la Mesquida, în apă și pe dune...

mai departe


Mirador Es Colomer


Mirador Es Colomer


Mirador Es Colomer


Sun going to sleep. Cap Formentor. Photo Credit: Claudiu

Și ultima fotografie, una de familie, de la Cap Formentor, apus de soare. Photo Credit: Alexandra


Cam atât despre ce am aflat noi căutând unele din plajele Mallorcăi. Despre vacanța în Mallorca, sau mai bine spus despre prima vacanță în Mallorca mai am doar o filă de scris, deci revin curând, cu o nouă povestire din Mallorca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu