luni, 9 aprilie 2018

Munți din România: Valea Sâmbetei și milioane de brândușe în aprilie - munții Făgăraș.


La sfârșitul lunii martie am văzut din întâmplare câteva fotografii de pe Valea Sâmbetei pe internet. De acolo am căutat alte câteva informații și am știut că trebuie să ajungem și noi în locul acela. Nu a mai durat mult și am strâns o gașcă frumoasă de prieteni, familie, și pe 4 aprilie am pornit în căutarea acelui loc.

Schița traseului: 
4 aprilie 2018
Complex Turistic Sâmbăta (Sâmbăta de Sus) - Valea Sâmbetei - Cabana Valea Sâmbetei și înapoi pe același drum
Marcaj: triunghi rosu + un indicator către chilia lui Arsenie Boca, care merge până mai departe de cabană
Plecare din apropiere de Ploiești la ora 8:00
Timp parcurs cu mașina până în Sâmbăta de Sus: mai bine de 4 ore cu mai multe opriri, așteptând și pe cei care mergeau mai încet.
Timp parcurs pe drumul forestier cu mașina din Sâmbăta de Sus până la Complex Turistic Sâmbăta: o oră cu încă 2 opriri (pentru doar 7 kilometri, am mers ca melcii, nu glumă!)
Traseul efectiv (fără mașină): aproximativ 4 ore
Dificultate: traseu ușor
Diferența de nivel: cam 600 m

Fotografii de pe traseu:


De aici pornim pe drumul forestier, tot cu mașina.

Atenție la triunghiul roșu, urmăm pe cel care merge înainte, spre cabana, al doilea de sus în jos.




















Cum dai de traseul acesta:
Noi am urmat traseul Ploiești - Predeal, unde la intrare în Predeal după pod am mers stânga spre Pârâul Rece și Râșnov, apoi din Râșnov direcția Poiana Mărului (tot stânga la un OMV), Șinca Nouă, Șinca Veche, Șercăița, Sâmbăta de Sus și de acolo indicatorul Complex Turistic Sâmbăta. De acolo traseul merge pe triunghi roșu + indicator către chilia părintelui Arsenie Boca pe un drum forestier de 7 km și jumătate (mereu tot înainte), nu este în condiții prea bune dar se poate merge pe el cu mașina cât mai mult, chiar până când trebuie părăsit drumul forestier, acesta se închide la un moment dat și de acolo trebuie urmată poteca prin pădure, cu același indicator.

În zonă sunt destul de multe pensiuni, totuși, cel puțin în perioada aceasta a anului, este mai liber, mai aerisit. Cred că merită stat câteva zile pe acolo pentru mai multe trasee. Traseul pe care l-am prezentat este ceva aparte în luna aprilie, pentru mulțimea de brândușe, dar sigur este frumos și în alte perioade ale anului.
Cam atât despre acest traseu special, cărări plăcute și vederi frumoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu