miercuri, 3 februarie 2016

O zi in muntii Piatra Craiului - vf La Om 2238 m

Dor de munte! Ce dor de o tura pe munte m-a cuprins! As fi vrut sa mergem la 7 Scari acum iarna dar din cate spune internetul nu se poate pana pe 15 martie ( canionul 7 Scari inchis :) )...
Ehh si ma tot uit, imi tot fac planuri de mers la munte, asa incat se strang prea multe. Printre planuri, mai privesc si inapoi la cea mai frumoasa tura pe munte de anul trecut,la sfarsitul lunii august, despre care n-am apucat sa scriu nimic inca: Creasta Pietrei Craiului!
Minunat! Coplesitor! Foarte foarte frumos! Nici nu-mi gasesc cuvintele potrivite pentru a descrie senzatia, trairea pe care am avut-o acolo! Euforic!
Voi descrie pe scurt traseul:
Am plecat din apropiere de Ploiesti la 06:45 si pana in ora 09:00 eram in sat Pestera la Casa Folea ( de acolo mi s-a parut cel mai potrivit traseu de facut in ziua aceea, dat fiind ca veneam direct de acasa).
Am plecat de la Casa Folea la ora 09:00 si am urmat traseul Casa Folea - La Table - Refugiul Grind - Varful La Om. La intoarcere am urmat acelasi traseu.
una din primele poze de pe traseuAm fost cu un grup de prieteni, impreuna eram 9 persoane. Am parcurs traseul cu vorba multa, amintiri din copilarie si multa voie buna.
si eu in spatele camerei foto

Julien nu-si dorea decat sa vada capre negre (intreba pe toti cei cu care ne intalneam in drumul nostru daca au vazut capre negre). Dorinta i s-a implinit la coborare ( si a stat foarte mult sa studieze capra care ne-a aparut in cale, a ramas cu mult in urma).
se vede capra

capra cea frumoasaDrumul a fost mediu ca dificultate, partea cu grohotis a fost mai greoaie, in special la coborare.
Ultima sursa de apa e putin dupa ce apare primul indicator spre Refugiul Grind ( unde drumul se desparte de La Table). Am intalnit un cuplu care era cu cortul pe Creasta pe undeva si fusesera sa-si ia provizie de apa, spuneau ca este intr-adevar un efort, dar merita!
Trebuie sa notez ca oamenii pe care-i intalnesti pe munte - adica pe munte mai sus! - sunt oameni deosebiti!
Pe la ora 15:00 si ceva eram la varful La Om, iar dupa ce am mancat am mai mers aproximativ 45 de minute dus-intors pe creasta spre nord (nordica) ( cea mai completa parte a experientei)


aici am facut multe poze care de care mai lipit de stalp
Si uite asa a trecut o zi superba de duminica, numai buna de urcat pe munte. La ora 20:00 eram inapoi la masina la Casa Folea.
In total am avut un traseu de 11 ore cu pauze cu tot ( intre care una mai mare, de masa).
In continuare las alte poze sa transmita ceea ce mi s-a intiparit pe retina... si astept cu dor o noua experienta pe munte, pe inaltimi!
incepea sa se zareasca creasta

indicatorul de la Refugiul Grind


semnul care ducea la varful La Om

privind inapoi

si privind inainte

la 2000 de metri

drumulaici ne intorceam din explorarea noastra pe creasta nordica, sus acolo erau cei ramasi dintre noi la vf La Om si ne asteptauluna vazuta de la Casa Folea - frumoasa, portocalie si mare! frumoasa ca ziua care trecuse...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu